lehtikaalipasta

pasta.jpg

olen valtavan ihastunut lehtikaalipizzan aikaansaamasta hurmoksesta!

pizza on levinnyt kulovalkean tavoin suomalaisiin koteihin, ja minusta tuntuu mahdottoman hyvältä ajatus siitä, että resepti on saanut aikaiseksi hyvää mieltä tänä perin outona ajanjaksona. halusin reseptillä aikaansaada yhteistä aikaa perheille ja odottamattoman makuelämyksen tuomaa riemua - missä missiossani viestienne perusteella onnistuin.

kiitos kun teit lehtikaalipizzaa, ja ennen muuta levitit hyvän ruuan mukanaan tuomaa iloa!

jos rakastit lehtikaalipizzaa, tulet rakastamaan myös tätä valtavan helppoa pastaversiota, missä maistuu lehtikaalipizzan tavoin makean ja suolaisen ihana yhdistelmä - pastaversio on  valtavan simppeli arkiruoka, missä on lähes mahtotonta epäonnistua.

lehtikaalipasta kahdelle

100-150g lehtikaalia

valkosipulia, oliiviöljyä, hunajaa, suolaa & pippuria

100g  parmesaania, spaghettia

huuhtele lehtikaalit ja kuivaa. revi lehtikaalit ruodasta irti pieniksi paloiksi (noin 4cm osiin), verrattain pienemmiksi kuin lehtikaalipizzassa. levitä kuivat lehtikaalit isoon uunivuokaan. sekoita kulhossa 0,5 dl oliiviöljyä ja pieneksi silputtu vakosipuli. käytän itse tähän aikaan vuodesta yksikyntisiä valkosipuleita kun kotimaisia ei vielä ole - tähän piisaa yksikyntisen sipulin puolikas.

kaada valkosipuliöljy kaalien päälle vuokaan ja sekoita käsin öljy kaaleihin -  lisää lopuksi hunajaa ohuena nauhana kaikkialle kaaleihin ja nosta lehtikaalit vuuassa paahtumaan uuniin noin 200'.

laita pasta kiehumaan. muistathan suolata veden hyvin - itse lisään isoon kattilaan 1-2 rkl merisuolaa, jotta veden suola on optimaalinen.

raasta reilusti parmesania raastimen hienoimmalla terällä valmiiksi.valuta al denteksi keitetty pasta ja nosta odottamaan.

vahdi lehtikaaleja, uunista riippuen ovat valmiita n. 15 minuutin jälkeen , eli kun ovat sieltä täältä saaneet hieman paahteista väriä mutta eivät ole palaneet. nosta kaalit uunista, ja pyöräytä päälle myllystä suolaa ja mustapippuria.

kaada valutettu spaghetti vuokaan kaalien sekaan ja lisää myös parmesaani - sekoita kauttaaltaan hyvin ja naali kaikki vuokaan kertynyt hunajainen valkosipuliöljy pastan joukkoon. mausta vielä suolalla ja pippurilla ja nostele lautasille.

referoitu versio reseptistä on näin yksinkertainen:  paahda lehtikaalit valkosipuliöljyssä ja hunajassa, keitä pasta, raasta parmesani ja yhdistä kaikki ainekset. viimeistele maku suolalla ja pippurilla.  nauti. 

pasta1.jpg
pasta2.jpg
Previous
Previous

taivaallinen tikka masala

Next
Next

vuodevaatteiksi kotimaiset untuvatuotteet