kokemuksia aamiaiskaapista

kaappi.jpg

aamiaiskaapit ovat löytäneet tiensä pinterestin kuva-albumeista ihmisten koteihin, ja ajattelin kertoa kokemuksia omastani. 

aamiaiskaapin perusajatus on varata korkeaan komeroon päivittäin käytössä oleville kodinkoneille ja muulle arkitavaralle oma tila, joka on helposti peitettävissä katseilta komeron ovet sulkemalla. 

noin puolitoista vuotta sitten, kun omaa keittiötäni suunnittelin, aamiaiskaappien suurin probleemi oli kaapinrungon sisään työntyvien saranamekanismien päätähuimaava hinta, joka nosti aamiaiskaappien hinnat jopa kohtuuttoman korkeiksi. Kalustetukun valikoimista löytyi onneksi kuitenkin hyvä ja järkevän hintainen mekanismi, johon olen ollut todella tyytyväinen. rakenne on tukeva ja toimiva, eikä hötky tai heilu käytössä. 

arjessa kaappi on osoittautunut käyttöominaisuuksiltaan todella käteväksi, enkä siitä luopuisi mistään hinnasta. oma aamiaiskaappini on 120cm leveä, eli mitoiltaan hyvin hulppea – aamiaiskaapin pöytätaso tuo lisää työskentelytilaa, jos keittiön muut tasot ovat varattuna. 

oman kaappini alla on kaksi vetolaatikkoa, jossa ylimmässä on vielä matala piilolokero pienelle sälälle, kuten teepusseille ja hunajapurkeille. kaapin takaseinässä on molemmissa alanurkissa pistorasiat varattuna kodinkoneille,  ja seinällä isäni tekemät kauniit saarnihyllyt. muutoin kaapin sisustus mukailee kodissani kautta linjan vallitsevaa minimalismia. 

käyttöhuomioita aamiaiskaapista

  • käyttöajatuksestaan huolimatta oma aamiaiskaappini on lähes poikkeuksetta auki. siksi olen tämänkin sisustanut kauniiksi, vaikka alkuperäinen ajatus komeron käyttötarkoituksesta hieman vesittyykin

  • aamiaiskaapin kattoon kannattaa suunnitella ohut valolista tai upotetut valaisimet – itse jätin nämä pois juurikin yksinkertaisen lopputuloksen vuoksi, mutta käytössä olen lisävaloa aika ajoin kaipaillut 

  • aamiaiskaapin ilmettä on verrattain helppo modifioida jälkikäteen, joten komero itsessään kannattaa pitää yksinkertaisena. aamiaiskaapin työtasoa tai mahdollisesti takaseinän sävyä tai materiaalia vaihtamalla komeroon saa aivan uuden tunnelman. 

  • komerorakenteen sisään työnnettävät ovet ovat käyttömukavuuden kannalta välttämättömät. 

 

kaappi2.jpg
kaappi3.jpg
kaappi4.jpg
kaappi5.jpg
Previous
Previous

tuolikaunotar taskurahalla

Next
Next

Sinä riität kyllä