mistä kauneimmat suojaruukut

32C822AA-62B0-443E-B850-65F995797EDF.jpg

saan tasaisesti viestejä koskien viherkasvieni ruukkuja, joten tässä toivepostauksessa kerron omat tärppini kauniiden suojaruukkujen etsintään.

pidän ruukuissa saman värimaailman kuin muuallakin kodissani.  paljon murretuja, maanläheisiä sävyjä kuten hiekka, beige, ruskea ja punasavi – siellä täällä kontrastina hiilen mustaa.

niinkuin muissakin sisustushankinnoissa, suosin ruukkujen etsinnässä ensisijaisesti kirpputoreja. etenkin patinoituneita kauniita saviruukkuja löytyy mm. SPR:n kirppareilta lähes olemattomaan hintaan.

rautakaupat ja Hankkija ovat myös todellisia löytölaareja, eikä hinnat ole lähelläkään sisustusputiikkien tasoa. ensimmäisen kuvan kaunis vaalea ruukku löytyi juuri Hankkijalta viime viikolla, ja tarjona oli muitakin hyvä yksilöitä edullisesti.

B3E8CB3E-BEDE-4B33-8EF5-B1D736C11BC6.jpg
746B585E-FCBC-4BC2-9665-67CC5F87D3FC.jpg

isoissa marketeissa on myös hyvät valikoimat kun osaa erotella jyvät akanoista.  suuret ruukut ovat toisinaan hyvin hintavia, joten syynään aina markettien alenurkat ja ostan usein varastoon, jos löydän kauniin yksilön. syksyisin kannattaa penkoa tarkkaan kesäpuutarha- myymälöiden alennusmyynnit – näistä löytää usein kauniita suuria ruukkuja jopa -70% alennuksilla

ulkoruukut käyvät hyvin sisäkäyttöön, ja jos väri ei miellytä, on ruukku helppo värjätä mieleisekseen. esimerkiksi Peikonlehteni suuri musta ruukku on juurikin puutarhamyymälän alelöytö, ja oli väriltään vaalean beige.  maalasin karheapintaisen ruukun mustaksi Tikkurilan patio kivikuullotteella , jota ainakin vielä kaksi kesää sitten myytiin pieninä, muutaman euron koeväripurkkeina, jotka olivat täydellisen kokoisia tähän tarkoitukseen.

käytän myös paljon kauniita koreja kasvieni verhoiluun. halpahallit, kirpputorit ja esimerkiksi Etola, ovat loistavia paikkoja tehdä edullisia korilöytöjä. korit saavat mielestäni myös olla hieman rönsyileviä, joten liian tiukkalinjaista koria voi hyvin vähän väännellä ja murjoa, jotta se saa pehmeämpää muotoa itseensä.

osan ruukuista olen tehnyt myös itse. kansalaisopistojen keramiikkakurssit ovat loistava tapa päästä toteuttamaan itseään ja tehdä julmetun kauniita ja oman tyylisiä ruukkuja. suosittelen lämpimästi!

C76C726C-F463-4E55-91E7-D787A01CAFEC-001.jpg


Previous
Previous

avokadopuu siemenestä

Next
Next

ihan hyvä floppipasta