lehtikaalipizza

lehtikaalipizzs.jpeg

On vain yksi syy siihen, miksi tämä järjettömän herkullinen ruoka, lehtikaalipizza, ei ole ryöpsähtänyt maailmanlaajuiseksi ilmiöksi - ja se syy on ihmismielen skeptisyydessä. Lehtikaalipizza ei kuulosta ruojalajina rehellisesti sanottuna kovinkaan herkulliselta, saati sellaiselta, minkä valmistamiseksi viitsisi nähdä vaivaa.

Siitäkin huolimatta jokainen, kenelle olen tätä pizzaa tarjonnut, on vannonut sen olevan parasta koskaan syömäänsä pizzaa. Juuri siksi lehtikaalipizza on taianomainen ruoka -  se lyö maistajansa  ällikällä.

lehtikaalipizza

ihana pikataikina:

( taikina piisaa 2-3 pizzaan )

4 dl kädenlämpöistä vettä, pussi kuivahiivaa, loraus hunajaa, 1-2 tl suolaa, oliiviöljyä & 00-pizzajauhoja esim Hungry Chef (n. 7dl).

Kaada vesi kulhoon, ja lisää joukkoon vajaa ruokalusikallinen hunajaa sekä suola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin, ja ala lisäämään jauhoja veden sekaan. Lisää  jauhoja kunnes taikina alkaa hieman paksuuntua - lorauta pari ruokalusikallista hyvää italialaista öljyä joukkoon. Lisää vielä jauhoja, kunnes taikina alkaa tuntua valmiilta. Ohjeessa ei ole tarkkaa jauhon määrää, koska tämä on aina taikinakohtainen asia. Sitten kun taikina alkaa tuntua valmiilta ja muotoutuu pehmeäksi palloksi,  vaivaa hetki ja nosta se kohoamaan - itse suosin juuri alle 40- asteeseen lämmitettyä uunia, johon nostan taikinan liinalla peitettynä kohoamaan.

EDIT //

Jos tahdot entistä maukkaammaan pizzapohjan, etkä ole ajallisesti “jänön seljässä”, kohota taikina kylmässä, ja kun se on kerran kohonnut, lyö alas ja anna kohota uudelleen. Maku ja tekstuuri paranevat entisestään näin.

täytteet:

200-300 gr lehtikaalia, tuoretta valkosipulia

hunajaa, oliiviöljyä, suolaa (& mustapippuria myllystä)

parmesaania, mozzarellaraastetta tai muuta rasvaista juustoa raasteena

Pese ja kuivaa lehtikaalit, ja revi lehtiosa irti ruodasta sopivan kokoisiksi paloiksi. Lisää kulhoon puolidesiä oliiviöljyä sekä pieneksi silputtua valkosipulia. Sekoita lehtikaalit valkosipuliöljyyn ja anna marinoitua.

Muotoile taikinasta passelinkokoinen pizza valmiiksi,  ja esipaista pohja kuumassa uunissa. Kotiuuneissa ei ikävä kyllä lämpö riitä paistamaan pizzaa läpikotaisin kypsäksi, minkä vuoksi pohjan esipaisto on ehdottoman tärkeä vaihe. Jos käytössäsi on pizzakivi, niin aina parempi - myös uunissa esikuumennettu pelti ajaa pizzakiven asemaa. Kun pohja alkaa napakoitumaan ja saamaan hieman väriä, nosta pohja uunista.

Lisää pohjalle juoksevaa hunajaa, ja lado parmesaani- ja mozzarellaraaste pohjalle seuraavaksi - pallomozzarella ei ikävä kyllä toimi tässä pizzassa, koska lehtikaalin alle jäädessään juustosta irtoava neste vetistää pizzapohjan todella kurjalla tavalla. Siksi suosi tässä pizzassa raastejuustoa.

Lado reilusti marinoitua lehtikaalia juuston päälle, ja paista kuumassa uunissa kunnes juusto on sulanut, ja lehtikaalit rapeutuneet ja saaneet hieman kullanruskeaa sävyä sinne tänne. Nosta pizza uunista ja kierrä myllystä suolaa ronskisti pizzan päälle.

Nauti hyvässä seurassa ja ylläty! Hunajan makeus yhdistettynä täyteläiseen juustoon ja rapean suolaiseen lehtikaaliin on aivan mahtava makuelämys.

lehtikaali1.jpeg
lehtikaali2.jpeg
lehtikaali3.jpeg
lehtikaali4.jpeg
Previous
Previous

vuodevaatteiksi kotimaiset untuvatuotteet

Next
Next

pehmeää alpakanvillaa & ylellistä silkkiä